Ideaali maalaussää

Paras keli talon maalaukselle on pilvinen päivä. Suorassa auringonpaisteessa maalaamista kannattaa välttää. Ajoita ulkomaalaus niin, että voit maalata varjon puolella. Otollisin ajanjakso maalausurakalle on toukokuun alusta syyskuun loppuun.

On hyvä tarkastaa myös tulevien päivien sääennuste, jotta luvassa on poutapäiviä myös lähitulevaisuudessa maalin kuivumisen varmistamiseksi.

Hanki hyvät ja oikeanlaiset välineet

Ennen maalausta talon ulkoseinät tulee pestä liasta, noesta ja mahdollisesta homeesta. Pesua varten tarvitset vesiletkun, juuriharjan ja ämpärin. Jos ulkopinnassa on hometta, kannattaa homepesuun käyttää Virtasen Homeentappajaa. Likaan ja nokeen riittää maalinpesuaine tai jopa pelkkä vesi. Maalinpoistoon tarvitset kaapimen

Maalaukseen tarvitset eri kokoisia siveltimiä, ja jatkovarsi helpottaa maalaustyötä. Lisäksi kannattaa hankkia hyvät ja turvalliset maalaustelineet, koska tikkailla maalaaminen voi olla kohtalokasta. Maalarin on hyvä varustautua pitkähihaisella paidalla, lakilla, hanskoilla ja suojalaseilla.

Näin selvität talosi aiemman maalin

Ennen huoltomaalausta on tärkeää selvittää katon edellisen maalin laatu. Tieto on tärkeä, koska huoltomaalaus kannattaa tehdä samantyyppisellä maalilla, jotta uusi maalipinta tarttuu ja pysyy kiinni hyvin.

Jos et tiedä talon aiempaa maalia, irrota maalipinnasta pieni pala. Jos maalinpalanen joustaa taivuttaessa, se on todennäköisesti vesiohenteista. Vanha öljymaali halkeilee pieniin ruutuihin, ja sävy on yleensä haalistunut (liituuntuminen).

Jos olet epävarma maalityypistä, Värisilmän maalitohtori auttaa sinua mielellään. Tule myymäläämme, neuvomme ja ohjeistamme sinua oikeiden välineiden hankinnassa ja koko maalausurakassasi. Maalitohtorin palvelut ovat maksuttomia!