Kauan kaivattu aurinko ja lämpö ovat taas täällä! On aika kaivaa pihakalusteet esiin ja nauttia iltapäiväkahvit terassilla. Ennen käyttöä puiset tuolit, pöydät ja terassit kannattaa kuitenkin huoltaa ja öljytä hyvin, jotta ne pysyvät kauniina ja kestävinä tulevinakin kesinä.

Öljykäsittely suojaa puukalusteita ja terasseja tikkuuntumiselta, halkeilulta ja haalistumiselta. Lämpötilan vaihtelut, auringonpaiste ja sateet kuluttavat puupintoja. Värillisellä puuöljyllä saat terassillesi uuden ilmeen.

Tikkurilan Valtti Plus Terrace Oil suojaa puuta UV-säteilyltä ja tekee pinnasta erittäin kestävän. Uudelle ja hyväkuntoiselle puupinnalle kuluu öljyä reilummin, kun taas vanhaan ja kuluneeseen puupintaan riittää pienempi määrä öljyä. Tarkemmat annosteluohjeet ja -laskurin löydät puuöljyn tuotesivulta.

terassin käsittely

Pikaohje terassin öljyämiseen

  1. Suojaa ympäristö, esim. lasit, ovet ja kynnykset
  2. Pese terassin puupinnat Tikkurilan Terassi- ja kalustepesuaineella
  3. Huuhtele huolellisesti vedellä
  4. Anna pintojen kuivua vähintään vuorokauden ajan
  5. Öljykäsittele kuiva puupinta tasaisesti Tikkurilan Valtti Plus Terrace Oililla 
  6. Levitä öljy puupinnalle niin, että kaikki öljy imeytyy puuhun
  7. Pyyhi ylimääräiset öljylammikot pois viimeistään 15 minuuttia käsittelyn jälkeen
  8. Anna rauhassa kuivua.

Katso havainnollinen video terassin käsittelemisestä:

 

Missä meni vikaan, jos puuöljy hilseilee irti?

Yleisin syy puuöljyn irti hilseilylle terasseissa ja puukalusteissa on se, että öljykäsittely on tehty väärin. Useimmiten käsittely tehdään virheellisesti niin, että puuöljyä sivellään puupinnoille niin paksu kerros, että se ei imeydy kokonaan. Näin ollen pinta ei kestä ja se alkaa hilseillä viimeistään seuraavana kesänä. Jos puuöljy imeytetään kunnolla puuhun, se ei hilseile.

Toinen syy hilseilylle voi olla myös öljykäsittely vielä märälle puupinnalle. Jos käsiteltävä puu ei ole täysin kuiva ennen käsittelyä, öljy ei pääse imeytymään kunnolla. Tästä syystä se lohkeilee pois pinnasta. Puu voi käsin kokeiltaessa tuntua kuivalta jopa muutaman tunnin päästä pesusta, mutta tosiasiassa se voi olla vielä sisältä märkä päivien ajan.

Oikein huolletut terassit ja pihakalusteet kestävät pitkään ja pysyvät kauniin näköisinä.

Tuotteet | Ota yhteyttä